Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اینکه روستا‌های منوچهرآباد و بیجانه در فاصله کمتر از ۱۰ کیلومتری شهر کرمانشاه واقع شدند، اهالی این دو روستا با مشکل قطعی مکرر آب آشامیدنی مواجه هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* بی آبی و خشکسالی مسئله‌ای جدی است که طی سال‌های اخیر در جای جای کشورمان شاهد بروز آن هستیم به طوری که این روز‌ها بحران بی آبی و کم آبی به نگران کننده‌ترین مسئله تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بحران بی آبی محدود به نقطه خاصی از ایران نیست و در بسیاری از استان‌ها و به خصوص روستا‌ها شاهد بروز این پدیده هستیم و حل آن نیازمند مدیریت صحیح مصرف آب است که تاکنون دستگاه‌های متولی در این بخش عملکرد مطلوبی نداشتند.


استان کرمانشاه یکی از مناطقی است که با مسئله بی آبی و کم آبی دست و پنجه نرم می‌کند و رفع این مشکل نیازمند برنامه ریزی‌های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت است و لازم است که مسئولان هر چه سریعتر دست به کار شوند.

 


کرمانشاه در حالی با مسئله کم آبی مواجه شده که بر اساس آمار‌های دهه اخیر، این استان دارای ۱۳ رودخانه مهم، ۶۹۷ دهنه چشمه، ۷۴ پارچه سراب، ۸۱۶ حلقه چاه عمیق و ۲۹۸۷ حلقه چاه نیمه عمیق بوده و تا چند سال قبل به عنوان یکی از استان‌های با منابع آبی کافی معرفی می‌شد، اما در حال حاضر برخی مناطق کرمانشاه (به خصوص روستاها) با مشکل کمبود منابع آبی و حتی تنش آبی مواجه هستند.

 

۴۰۰ روستای کرمانشاه با مشکل افت فشار و یا قطعی آب مواجه هستند

کاهش میزان بارندگی‌ها، کاهش ذخیره سدها، خشک شدن چشمه‌ها، مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی، ایجاد حلقه‌های چاه غیرمجاز و... از جمله عواملی هستند که کرمانشاه را با تنش آبی مواجه کردند و رفع آن نیازمند مدیریت صحیح مصرف آب است.


بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۴۰۰ روستای استان کرمانشاه با جمعیت نزدیک به ۲۰ هزار نفر با مشکل افت فشار و یا قطعی آب مواجه هستند که در برخی مناطق هم برای حل این مسئله، آبرسانی با تانکر سیار صورت می‌گیرد و سایر روستا‌هایی که مشکل آب دارند و برای آن‌ها آبرسانی سیار انجام نمی‌شود، از منابع آب محلی مانند چشمه و... استفاده می‌کنند. البته تعداد ۱۸۰۰ روستای کرمانشاه با جمعیت حدود ۴۳۰ هزار نفر تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب و بهره‌مند از آب لوله کشی هستند با این حال، مشکل تنش آبی کرمانشاه همچنان پابرجاست.

 

تشنگی روستا‌های منوچهرآباد و بیجانه

یکی از مناطق کرمانشاه که اهالی آن با بحران کم آبی و قطعی آب مواجه هستند، روستا‌های منوچهرآباد و بیجانه است. این روستا‌ها کمتر از ۱۰ کیلومتر با شهر کرمانشاه فاصله دارند و با اینکه بالغ بر یک هزار نفر جمعیت دارند، اهالی آن‌ها مکررا از مشکل قطعی آب آشامیدنی و برق رنج می‌برند و همواره با مشکل کم آبی مواجه هستند.

 


ماه‌هاست که اهالی دو روستای منوچهرآباد و بیجانه از طرق مختلف خواستار رسیدگی مسئولان به مشکل کم آبی و قطعی آب شرب آنان رسیدگی کنند و مسئله قطعی برق را هم حل کنند، اما شواهد نشان می‌دهد که این مشکل همچنان پابرجاست و اقدامی جهت رفع آن صورت نگرفته است.


این در حالی است که علی فتحی، بخشدار مرکزی کرمانشاه اواخر سال ۱۳۹۹ مدعی شد: روستا‌های منوچهرآباد و بیجانه، هیچگونه مشکل زیرساختی ندارند و سرقت عامل اصلی قطعی برق آنان است! از ابتدای بهمن ماه ۱۳۹۹ تاکنون سه بار تابلوی برق این روستا‌ها سرقت شده است و هربار مبلغی در حدود ۴۰ میلیون تومان هزینه می‌شود. تمامی اقدامات ایمن‌سازی جهت پیشگیری از سرقت صورت گرفته است و از آنجا که تابلوی برق حدود سه کیلومتر با روستا‌ها فاصله دارد، سارقان در شب و با سوءاستفاده از دور بودن تابلو، اقدام به سرقت می‌کنند.


بخشدار مرکزی کرمانشاه اظهار کرد: طی جلساتی که برای رفع این مشکل داشته‌ایم مقرر شد که دهیار و شورای روستا‌ها با همکاری آب و فاضلاب شهرستان برای حفاظت از تابلوی برق نگهبانی را استخدام کنند تا از سرقت جلوگیری شود.


این در حالی است، که مشکل کم آبی و قطعی مکرر آب شرب اهالی این منطقه هنوز حل نشده و مردم منتظر رفع این مسئله هستند و برخلاف ادعا‌های مطرح شده، مردم معتقدند که سرقت تابلوی برق تنها عامل کم آبی و قطعی آب این مناطق نیست و خواستار رسیدگی به آن هستند.

 

 

حل کامل مشکل آب روستا‌های کرمانشاه در گرو اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار است

کم آبی استان کرمانشاه موضوعی غیرقابل انکار است و ضرورت دارد مسئولان فکری برای حل آن کنند. علیرضا کاکاوند مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه هم دی ماه ۱۳۹۹ در خصوص مشکلات کم آبی و آبرسانی به روستا‌های کرمانشاه گفت: تابستان سال گذشته را به سختی پشت سر گذاشتیم و از همین حالا نگران فصل گرمای سال ۱۴۰۰ هستیم.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: مجموع اعتباری که برای حل کامل مشکل آب روستا‌های کرمانشاه مورد نیاز است، ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده و سالانه ۵۰ میلیارد تومان نیز هزینه نگهداری آب در روستا‌ها است.


با همه این اوصاف، امیدواریم هر چه سریعتر مشکل بی آبی و کم آبی استان کرمانشاه و به خصوص روستا‌های آن با مدیریت صحیح حل شود و شرکت آب و فاضلاب استان برای رفع این معضل در روستا‌ها از جمله روستا‌های منوچهرآباد و بیجانه اقدامات موثری انجام دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بی آبی خشکسالی مناطق محروم مناطق محروم شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه کم آبی و قطعی مواجه هستند تابلوی برق آبی مواجه روستا ها بی آبی قطعی آب مشکل کم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۸۶۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی کوشا صبح چهارشنبه در میز خدمت مردم روستای خسروآباد از توابع شهر بیجار با بیان اینکه مردم این روستا شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کردند، اظهار کرد: شهید اصلانی در سال ۵۸ در درگیری با اشرار به شهادت رسید و امروز آخرین شهید این منطقه شهید امان الهی از مدافعان حرم است و این افتخار بالاتر از همه ارزش‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: برای پرورش چنین بزرگ مردانی و کسانی که در دفاع از انقلاب اسلامی جان خود را تقدیم کردند از مردم این روستا باید تقدیر کرد.

وی ادامه داد: حضور مدیران در جلسه امروز نشان از اهمیت رفع مشکلات مردم دارد و باید در راستای این مهم تلاش کرد.

زارعی کوشا گفت: اولین بار است که تمام مدیران ارشد استان در این روستا حضور دارند و امیدواریم این میز خدمت موجب رفع مشکلات این بخش و بالاخص روستای خسروآباد شود.

استاندار کردستان گفت: شهرستان بیجار قطب تولید گندم دیم در کشور است و این شهرستان در سال گذشته سه درصد تولید گندم کل کشور را برعهده داشته است و در استان کردستان هم بیشترین تولید گندم مربوط به بیجار و این بخش است.

وی گفت: یکی از موضوعات مهمی که امروز بررسی می‌شود بحث گندم و رفع مشکلات کشاورزان است و بخشی هم مربوط به حوزه وزارت نیرو است که بررسی لازم صورت خواهد گرفت.

وی خطاب به کشاورزان گفت: تمام مشکلات مورد توجه است اما اتفاق افزایش قیمت خرید گندم در این دولت اهمیت زیادی دارد و این روند ادامه پیدا می‌کند.

لزوم جذب سرمایه‌گذار در بیجار

زارعی کوشا بر لزوم سرمایه گذاری در بیجار اشاره کرد و ابراز داشت: درآمد تولید گندم جدای هزینه‌های سال بعد اگر در این شهرستان سرمایه گذاری شود بخشی از مشکلات اقتصادی این منطقه رفع می‌شود.

استاندار کردستان عنوان کرد: اگر هزینه گندم در بانک‌های بیجار سرمایه گذاری شود میزان اعتبارات افزایش می‌یابد.

وی به تولید گندم در بیجار اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار تن تولید گندم در بیجار داشتیم که از خرید گندم پنج هزار میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شد.

وی بر لزوم سرمایه گذاری کشاورزان در بیجار تاکید کرد و بیان داشت: لازم است تا این مهم به فرهنگ اقتصادی تبدیل شود تا سرمایه گذاران در این شهرستان سرمایه گذاری کنند.

زارعی کوشا ادامه داد: زیر ساخت‌های لازم در این شهرستان در حال انجام است و میانگین راه روستایی اسفالته ۸۴ درصد است.

وی گفت: استان کردستان درابتدای دولت سیزدهم میانگین شاخص اسفالت روستای ۶۳ درصد بود اما الان به ۷۴ درصد رسیده است که این پیشرفت خوبی بوده است.

وی تاکید کرد: بیش از ۳۷۰ کیلومتر راه ساخته شده و میانگین شاخص شهرستانی ۷۸.۵ درصد است که از میانگین استانی بیشتر است.

شاخص آسفالت راههای روستایی بیجار از میانگین کشوری بالاتر است

زارعی کوشا به آسفالت راه‌های روستایی بیجار اشاره و ابراز کرد: شاخص بیجار ۸۹.۵ درصد است و شاخص آسفالت راه‌های روستایی در بیجار از میانگین استانی بالاتر است.

وی با اشاره به اینکه برای راه‌های روستایی برنامه ریزی لازم را داریم تا روستاهای این منطقه بازسازی شوند، گفت: روستای جبرئیل، کلوچه چشمه ادینه و کهریز پیمانکار دارند و باقی روستاها این بخش در حال دیگری و انجام است.

استاندار کردستان اذعان کرد: تعداد طرح هادی اجرا شده ۵۷ روستا در شهرستان است و در دولت سیزدهم ۳۰ روستا انجام شده و ۲۵ روستا طرح هادی آن در حال انجام است.

مقاوم سازی ۶ هزار واحد مسکونی در دولت سیزدهم

وی ادامه داد: در حوزه مقاوم سازی مسکن بیش از ۶ هزار واحد مقاوم سازی شده ۲۲۰۰و احد در این دولت صورت گرفته است که معادل یک سوم این میزان است.

استاندار کردستان گفت: پوشش تلفن همراه در ۲۴۷ روستا وجود دارد که شاخص استان ۹۶ درصد است و روستاهای دارای شبکه ملی ۱۴۳ روستا هستند.

وی از ارتقای روستای خسروآباد به اینترنت ۴ جی خبر داد و گفت: تجهیزات ۴ جی و پوشش اینترنت در روستای خسرو آباد خریداری شده و تا هفته آینده راه اندازی خواهد شد.

کد خبر 6100164

دیگر خبرها

  • سیلاب به پنج شهر در خراسان رضوی خسارت زد
  • رفع مشکل پنجاه‌ساله اهالی قشم
  • مصائب روستای سوخته؛ این‌بار ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نه!
  • مشکل آب روستای ریکای مهران مرتفع شد
  • بافت تاریخی روستای اصفهک با توجه مردم حفظ شده است
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • بیجار قطب تولید گندم در کشور است / لزوم رفع مشکلات مردم
  • ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نداشت؛ روایت بازماندگان روستای سوخته
  • بهره مندی۵۰۰ نفر از اهالی روستای فیروزآباد شهرستان چهاربرج از خدمات درمان تخصصی جمعیت هلال احمر
  • 5 تفریح جذاب برای اینکه گرمای هوا در تور دبی تابستان 1403 را احساس نکنید!